Бизнес резултати

1 357%

ROI (възвращаемост на инвестицията)

21 417

Таргетирани посетители

436%

Увеличаване на запитванията от клиенти.

Цели на проекта

Достигане до целевата аудитория

Увеличаване на конверсиите

Намаляване на цената за конверсия

Информация за бизнеса

Дейността на Izo.bg е насочена към бизнес и частни лица и предлага външна и вътрешна топлоизолация на територията на гр. София. Клиентът искаше Adwords кампания в Google Search за предлаганите от него услуги. Целият рекламен бюджет беше насочен от offline рекламните дейности към Adwords.

Adwords решения за твоя бизнес

Стъпките, които предприехме

Проучване за нови ключови думи

Преди да започнем кампанията за izo.bg направихме подробно проучване на ключовите думи, на които търсят клиентите. В проучването влезе и анализ на конкуренцията и техните позиции. Изготвихме списък с най-подходящите думи и започнахме първите тестове.

Оптимизиране на отрицателните ключови думи

В сайта липсваха подробни описания на услугите, материалите и плюсовете от топлоизолирането. Променихме това и се погрижихме сайта да дава необходимата информация на клиента. Така му помагаме за решение и шанса да изпрати запитване или да се обади по телефона се увеличава значително.

Оптимизиране на локацията

За начало оптимизирахме показването на рекламата да е само за територията на гр. София. Това доведе до концентриране на рекламния бюджет само в областта на действие на фирмата и върху целевите клиенти за бизнеса. В практиката ни, сме виждали кампании за локални бизнеси, насочени към цяла България, което води до пропиляване на рекламните бюджети и никакви резултати.

Също се погрижихме бизнеса да излиза на първо място по локално търсене в органик резултатите.

Оптимизиране на рекламните текстове

Проведохме множество тестове с рекламните текстове. Целта ни беше да достигнем до най-ясното послание, което ще доведе до посещения, които носят поръчки. Същото послание беше зададено и в сайта, за да има връзка между рекламата и целевата страница.

Другият ни фокус беше, да постигнем максимална релевантност на рекламния текст, който да намали цената за клик и съответно за придобиване на клиент.